Rymdvoodoo vid Apacheravinen!

Författare: Love Kölle
Novellsamling
Genre: Surrealism, pulp, kortprosa
ISBN: 978-91-87819-02-5
ISBN E-bok: 978-91-87819-03-2)
Utgivningsdatum: 2014-09-01
Antal sidor: 106

Om boken:

”Lystring, mannar! Genrevärldarna har utsatts för det största terrorattentatet i mannaminne. Intelligenser från Alpha Centauri har utsöndrat fragmenteringsgas över samtliga sektorer i fiktionens universum. Kod röd! Klustervariabel 27! Pappersmassans värld kollapsar …”

Tiden är knapp! Kiosklitteraturens universum står inför sitt totala sammanbrott, och det är upp till Rymdpatrullens bästa agenter – dödskalleastronauten Blixt Armstrong och den kolorerade cowboyen Technicolor-Tex – att finna orsaken till, och stoppa, den verklighetskollaps som sprider sig som en löpeld mellan genrevärldarna.

Är detta reptilguden Röntgen-Berras verk, eller är Koppar-Britt hjärnan bakom alltsammans? Är Flimmermannen och den merkuriska motståndsrörelsens ledare, Inga-Lill ”Näven” Stenberg, i maskopi med Cementmumien från Mars? Kommer Bläckfisken på Venus någonsin sluta fred med privatdetektiverna i Big City?

Frågorna är många, svaren få – säkert är dock att hallucinatoriska äventyr och narrativ fragmentering står högst på agendan i denna samling surrealistiska textkollage och experimentell kortprosa. Intriger, vilda ungdomsgäng och het passion väntar i  … Rymdvoodoo vid Apacheravinen!

Pressröster och recensioner:

”Den glädje och entusiasm som färgar bokens drygt hundra sidor smittar nämligen verkligen av sig … en störtskön liten bok som jag säkerligen kommer återkomma till fler gånger. Den härligt nostalgiska stilen i kombination med skrivarglädjen och humorn gör mig glad som läsare. Blodigt allvar och seriöst hantverk i all ära men ibland kan snurriga texter om Cementmumien från Mars och en reptilgud vid namn Röntgen-Berra funka nog så bra.”
- Andreas Ljungström, Farbror Atlas

”Love Kölles bok är svår att genrebestämma; den presenteras som en novellsamling. I baksidestexten kallas den ”surrealistisk textkollage” och ”experimentell kortprosa”. Jag anser att den lika gärna skulle kunna benämnas diktsamling, en samling prosadikter. Kölle arbetar som en poet, en som liksom Rimbaud förvirrar alla sinnen genom att samla intryck, röra om och antyda samband som ger läsaren en hisnande, visionär upplevelse. Men oavsett om man väljer att se den som en novell- eller en diktsamling så är den bra sådana här tilltag bör uppmuntras … Det är poesins motsvarighet till filmen Iron Sky.”
- Antikalif Mohammed Omar, Nya Il Convito

”Boken är full av spänstiga, otroligt roliga fraser och meningar. Vissa kapitel är som små novellpärlor, härliga William Burroughs-doftande saker eller vassa noir-liknande filmiska texter. Bara de små ingresserna och rubrikerna är ofta hysteriskt roliga.”
- Anders Nilsson, Retrograde Spring