Kommer snart: ”Urmakarens värld” av Love Kölle

Publicerat: 4 oktober, 2015

Hjärnspindlarna äter dina tankar och i professor Zeniths gamla trädgård lever grodfiskfolket sida vid sida med varggorillor och dreglande ögonträd.

Omslag_urmakaren På fabriksgolven knegar arbetare med urverk – levande redskap i produktionens tjänst. Maskinmunkarnas heliga skrift berättar om Urmakaren, världsalltets konstruktör, som under sitt allra första skift göt tid, hamrade fram rumsdimensionen ur intet och monterade miljoner små lysdioder på insidan av himlavalvets metallhölje. Gatlyktornas sken färgar natten absintgrön, och i basarens myller skymtas skepnader smidda ur besökarnas drömflöden och fantasier.

Den 15 oktober släpper Sigill förlag ”Urmakarens värld” av Love Kölle,  en samling surrealistiska steampunktexter i huvudsak förlagda till det borgoviska imperiets huvudstad Oltona. Texterna varierar i längd och stil, och i boken ryms såväl noveller som dikter och prosapoetiska stycken. Boken släpps som pappersbok i smidigt pocketformat, och som e-bok.

Texterna tar med läsaren på märkliga tripper som i de flesta fall har den febriga metropolen Oltona som slutdestination. I staden, som på många sätt bär drag av våra verkliga 1800-talsstäder, lever alla möjliga excentriker och underliga varelser sida vid sida. Psykedelisk steampunk av grövsta kaliber utlovas.

”Urmakarens värld” saluförs via förlagets webbshop och genom nätbokhandeln. Ytterligare försäljningsställen kan komma att tillkomma.