Galtmannen

Galtmannen

Roman m. noveller
Författare: Love Kölle
Genre: Science fiction/skräck/kriminalroman
ISBN: 978-91-87819-04-9 (E-bok: 978-91-87819-05-6)
Utgivningsdatum: 2015-06-09
Antal sidor: 335

Om boken:

Om dagarna reparerar den gravt överviktiga enstöringen Wolfgang självdöda sexandroider, om nätterna drömmer han piratkopierade minnen av övergrepp. Han har fått nog av massmediernas sensationshunger, allmänhetens likgiltighet och människorna omkring honom – med en väldig revolver i hand och en grismask över ansiktet skall han skrämma världen till förändring.

När planen väl sätts i rullning blir reaktionerna på hans våldsdåd många och häftiga, men ändå inte riktigt de han tänkt sig…

I Galtmannen tas läsaren med på en febrig resa genom en dystopisk, alternativ nutid nedsölad i påfrestande reklam och våldsskildringar. Det är en magstark och omskakande historia om ensamhet och våldets roll i samhället, full av träffsäker civilisationskritik och svart humor. Medföljer gör även sidoberättelserna Oppenheimer Blues, Tiden står still i kräftans stad och Fem klienter jag minns: en eskortflickas bekännelser. Dessa noveller kan också köpas som e-singlar.

Pressröster och recensioner:

”… en orädd historia som fullkomligt skiter i att skräda orden, samhällssatiren är väl formulerad … Love Kölle är en begåvad författare som uttrycker sig väldigt bra. Galtmannen är på alla sätt en riktigt stark debut och jag är enormt nyfiken på Kölles framtida projekt.”
- Andreas Ljungström, Tentakelmonster.se

”Med ett lakoniskt språk som kännetecknas av en raffinerad stil och det dimmiga område som finns mellan den verkliga världen och den immaginära [sic] rör sig den unga Love Kölle lika bra som fisken i vattnet… Detta sätt att beskriva på är någonting som den unga författaren bemästrar. Samtidigt för det våra tankar till en av giganterna i världslitteraturen; Charles Dickens. Precis som hos den brittiske författaren finns det en rörelse och uppstår det en grotesk förvandling av karaktärerna. Men medan Dickens värld var enkel är Love Kölles värld komplicerad, nästan instängd i dess dystopi.”
- Roberto Fogelberg Rota, Tidningen Kulturen

”Äkta människor kört genom ett Bret Easton Ellis-filter.”
- Magnus Edlund, Piruett.se

”Love Kölle har lyckats utmärkt med att ge en kropp och själ åt huvudpersonen…Jag gillar den! Jag hade gärna sett att man hade svävat ut lite mer när det gäller våldet. Boken är klart välskriven och jag gillar språkbruket som känns påläst och expressivt.”
- Tommy Söderberg, Bedårande Böcker